Provövernattning

Eftersom vi bara har sovit i båten en gång, vilket var när vi köpte den, tycker vi att det vore bra att testa ett dygn på havet innan vi tar med barnen. Vi fixar barnvakt och ger oss ut.

Ett litet problem med att ha båten på insidan av Värmdön är att det är bra bit ut till alla trevliga naturhamnar. Vi har ca 13 M till Grinda som exempel. Så här långt in nära Stockholm är det mesta bebott eller klubbholmar. På andra sidan viken, endast en halv distansminut från vår brygga, ligger Fårholmen. Det är en riktigt trevlig liten ö man faktiskt skulle kunna övernatta vid och som är hyfsat barnvänlig. Det är lite kort dock för en dygnstur så vi siktar på området kring Grinda. Vi lägger så småningom om till vid Bockholmen. Det är ganska djupt i viken och vi får inte fäste med ankaret. Efter några försök byter vi sida och där biter det direkt. Det gör också att det plötsligt blir kvällssol, vindstilla, middag och en massa trevliga seglingskänslor som jag inte haft i kroppen på väldigt många år. Hur bra som helst!

20160705_185908

Efter en natt i båten kan vi konstatera att det blir trångt för kapten på 193 cm. Jag får fundera på någon annan sängkonstruktion till hösten. I övrigt är det bara småsaker som behöver fixas. En bättre hink, diskborste, inredning i besticklådan, för att nämna några.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *