Dop

Ett av alla ”problem” att lösa när man köper båt är att hitta på ett namn. Vi gjorde så att vi tog en brainstormingsession på altanen och tankarna gick ungefär så här:

När vi väntade tvillingarna hade vi såklart en rad namnförslag på lager som skulle kunna användas beroende på vad som tittade ut. Nu blev det ju två smått galna killar som fick heta Mattis och Love. Ett alternativ, som, av naturliga orsaker, visade sig passa dåligt, var Frida. Om det hade blivit en flicka var detta namn en stark kandidat. Det har sedan hängt med i tankarna sedan dess och därför var valet ganska enkelt. Nu finns det ju en till NF som heter Frida i krokarna så därför började vi fundera kring ett tilläggsnamn. I den vevan föddes också idén om att ta något som börjar på ”N” och göra en logga med NFs märke som inspiration. Efter ett tag dök namnet Nautica upp som tillsammans med Frida ligger bra i munnen.

Vi gjorde ett par olika förslag till logga, här är några:

fridanautica1   fridanautica3   fridanautica2

Till slut fastnade vi för denna logga:

logga h250

För att få fast namnet på båten bad jag om en offert från godtyckligt skyltmakare. Det skulle bli 700:- för två loggor ca 30 cm höga. Det får man väl se som överkomligt men nu råkar det vara så att sambon Anna har en Silhouette Cameo skärmaskin. Inköpt som leksak för ”scrapbooking” mm.

Bra vinyl visade sig vara hyfsat billig. Vi valde en rulle DeTape 650 på 5 meter som kostade 52:- och appliceringstejp DeTape Clear på 50 m för 137:-. (Priser ex moms). Det kommer att räcka till båtloggor livet ut.

Efter några testrundor i skärmaskinen hade vi två fina exemplar klara för applicering. En kort studs värmande med varmluftspistolen rekommenderas för att få vinylen att fästa ordentligt.

20160417_174831

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *