Transport till Värmdö

Ca 5 minuter innan vi kom fram till Klåva hamn för att göra båtaffär ringer vår transportör och undrar om vi kan skjuta på transporten en dag eller två.

– Skulle inte tro det!

Jag meddelar att vi enkom tagit ledigt från jobbet för att åka till Klåva för att köpa båten. Vi har avsatt två dagar och under dessa 48 timmar ska vi transportera oss tur och retur Värmdö – Klåva, göra klart affären, masta av, lyfta båten ur sjön och placera den på en lastbil.

– Bäst att lastbilen är på plats överenskommen tid, tack!

Jag får svar att det ska de ordna. Det visar sig under samtalet att transportören dubbelbokat sig då de har en mängd körningar till båtmässan i Gustavsberg.

Nå, efter en god natts sömn i båten vaknar vi, käkar frukost och konstaterar att det mycket riktigt anlänt en lastbil som ska köra vår nya båt. Dessutom rullar det fram en kran som vi bokat och lyftet påbörjas. Allt går smidigt och efter en kort stund är båt, mast, vagga och lite löst skrot fastsurrat på bilen.

2015-08-25 10.35.56

Vi samtalar en kort stund med chaufför och kranförare och sedan rullar lastbilen iväg. Kvar står vi, genomblöta efter några timmar ute i ösregn. Efter en väldigt fin augusti är det naturligtvis som att himlen öppnat sig just denna dag 🙂

Vi lånar faciliteterna i Klåva hamn och byter till torra kläder. Så kan vi äntligen styra skutan (bilen) tillbaka mot Värmdö. Och jodå, efter 5 minuter i bilen ringer transportören och vill inte leverera båten på utsatt tid eftersom de är dubbelbokade. Vi meddelar att visst kan vi tänka oss att skjuta på leveransen två dagar, men vi måst förstås kolla det med vår inbokade krankille. Vi ringer honom ett alldeles onödigt antal gånger under vår färd norrut, men vi får helt enkelt inte tag på honom. Trasig mobil? Fel kille? Fel dag? Sjukdom? Dödsfall? Tankarna roterar i huvudet. Till slut måste vi meddela transportören att vi får chansa på att vi kan flytta krankillen några dagar, men någon garanti har vi inte längre.

Vi anländer hem i ovisshet. Hur ska det nu gå?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *